Novi konkurs za kuće na selu


Novi Sad – Novi konkurs Pokrajinske vlade za kupovinu kuća na selu predstavljen je juče, a novac je namenjen bračnim i vanbračnim parovima iz Vojvodine.

Na konkursu mogu učestvovati supružnici čija bračna ili vanbračna zajednica traje najmanje godinu dana, a visina dodeljenog novca ne može biti veća od milion dinara. Rok za predaju prijava je 10. septembar ove godine.

Konkurs je predstavio potpredsenik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin, koji je rekao da se i ovogodišnji konkurs sprovodi preko Zavoda za ravnopravnost polova, te da ima dve svrhe – prelazak parova iz grada u selo ili njihov ostanak na selu.

– Uspeh prethodnog konkursa stvara obavezu da se on i ove godine ponovi, te da bude uvršten kao stalna aktivnost Pokrajinske vlade i Sekretarijata, jer očigledno postoji veliko interesovanje. Veliko interesovanje javnosti i medija za ovu aktivnost doprinelo je umnogome afirmaciji osnovnih ciljeva konkursa – rekao je Vasin.

Ukupan iznos koji se dodeljuje je 68 miliona dinara.

Na prethodnom konkursu ugovore za kupovinu kuća na selu dobio je 41 bračni par, od ukupno 310 prijavljenih, koji se opredelio za seoski život. Za obezbeđivanje kuća i okućnice na selu Pokrajina je tada izdvojila 40 miliona dinara.

Konkursnu dokumentaciju pogledajte na sledеćem linku.

(izvor novisad.com)

One thought on “Novi konkurs za kuće na selu”

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s