Parović sa Kinezima o situaciji u Srbiji i regionu


zastaveNa poziv Njegove Ekselencije Li Mančanga ambasadora Narodne Republike Kine delegacija Treće Srbije koju su činili predsednik Miroslav Parović, i podpredsednik Miroje Jovanović posetila je ambasadu NR Kine. U jednočasovnoim razgovoru sa ambasadorom, analizirana je aktuelna politička situacija u Srbiji i regionu Balkana, sa posebnim osvrtom na delovanje organizacija koje imaju za cilj destabilizaciju regiona.

Njegova Ekselencija ambasador Li Mančang i predsednik Parović podelili su zabrinutost za procese koji se dešavaju u Srbiji, a koji sve više vode ka „makedonskom scenariju“, to jest direktnoj konfrontaciji političkih struktura na ulicama. Takođe predsednik Treće Srbije Miroslav Parović ukazao je na veliki značaj koji Kina danas ima u svetu, a posebno u regionu Balkana, imajući u vidu pre svega infrastrukturne projekte u kojima učestvuje Kina, a koji za cilj imaju povezivanje Evrope i grčkih luka preko Koridora 10.

kinambasador„Strateški nacionalni interes Srbije jeste da zaštiti naš vitalno i životno važan putni i energetski koridor koji prelazi preko Srbije, Makedonije i Grčke ka Turskoj i stoga je Treća Srbija veliki zagovornik ideje tešnjeg povezivanja Balkanskih država na ostvarivanju ovog cilja“, zaključuje Parović.

Sa Nj.E. ambasadorom Li Mančangom dogovorene su buduće konsultacije oko svih pitanja koja se tiču uzajamnog odnosa Srbije i Kine, a posebno je apostrofirana vezanost dva naroda koji iako ne pripadaju istom civilizacijskom korpusu, kao državotvorni i pravdoljubivi, gaje bratske međusobne odnose.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s