Novi Sad zbog pedofila iz Petrovaradina plaća 2,8 miliona


Osnovna_škola_Jovan_Dučić,_PetrovaradinOsnovna škola „Jovan Dučić“ iz Petrovaradina mora da plati 2.800.000 dinara zbog bludničenja njihovog bivšeg nastavnika Ivana Miovića Štasnija, koji je 2013. osuđen za obljubu svog maloletnog učenika.

 

Otac obljubljenog učenika odavno je najavio kako će tužiti školu. „Ne smemo dozvoliti da se škola izvuče bez posledica u ovome. Pa ceo Petrovaradin je znao da je taj čovek alkoholičar, da dolazi pijan na časove, da takav predaje deci, a oni godinama nisu ništa preduzimali“, rekao je ranije ogorčeni otac.

Iz Gradske uprave za obrazovanje kažu da im je stigao zahtev iz škole za naknadu štete, jer su tuženi zajedno sa nastavnikom. Kako škola nema para da plati odštetu i da ne bi završila u blokadi, obratila se Gradskoj upravi za obrazovanje.

„Nakon što smo se obratili Gradskoj upravi novac je obezbeđen. Mi dalje po zakonu moramo da tužimo okrivljenog nastavnika i tražimo da on plati taj iznos. Pravobranilaštvo Novog Sada u ime naše škole tužilo je Ivana Miovića Štasnija“, kaže za Blic Ružica Pavlović, direktorka ove škole.

Osuđeni nastavnik pedofil
Osuđeni nastavnik pedofil

Kako je bivši nastavnik na odsluženju kazne od 15 godina zatvora, teško da će uspeti da sakupi skoro tri miliona dinara, pa će sve na kraju najverovatnije ipak platiti Gradska uprava za obrazovanje, odnosno građani. „U finansijskom planu Gradske uprave za obrazovanje za 2015. godinu planirani su izdaci za isplatu kazni po rešenjima sudova“, saopštili su iz ove uprave.

Da podsetimo, Ivan Miović Štasni je bio nastavnik geografije, a uhapšen je 2010. godine, jer ga je učenik prijavio da ga je obljubio. Miović je priznao zločin nad sedam osnovaca i Apelacioni sud ga je 2013. osudio na 15 godina zatvora. On je proglašen krivim za obljubu zloupotrebom položaja, za nedozvoljene polne radnje i prikazivanje, posedovanje i pribavljanje pornografskog materijala.

Pored zatvorske kazne, njemu je izrečena i desetogodišnja zbarana obavljanja poziva nastavnika i svih poslova povezanih sa obrazovanjem i vaspitanjem.

(izvor 021)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s