Abart ponovo na srpskom asfaltu!


POVRATAK ŠKORPIJE: Abart ponovo na srpskom asfaltu!

škorpijaOTROV: Atomski mrav je jak igrač između dva semafora. Favorit ima strahovito ubrzanje, ali i jedinstven šarm.

abart-fijat-fijat-abart-foto-fijat-1428876686-639291 abart-fijat-fijat-abart-foto-fijat-1428876686-639293 abart-fijat-fijat-abart-foto-fijat-1428876686-639295„Škorpija“ je ponovo u Srbiji! Posle nekoliko decenija „Fijat“ je ponovo dovezao „abart“ u Beograd, i to na Salon automobila.

Zvanična prodaja upravo je počela u Srbiji! Model 595 na štandu „Fijata“ bio je jedna od glavnih atrakcija pod kupolama Sajma. Nejaki „fića“ dobio je „otrov“ snažan 160 KS!

Atomski mrav tako je postao jak igrač posle semafora. Od 0 do 100 km/h stiže za 7,4 sekunde! Daleko je od naivnog i na pravcu  – 211 na sat je maksimalna brzina. Stoji na alu-naplacima od 17 inča.  Masa od oko 1.050 kilograma mu dozvoljava fantastična ubrzanja. U varijanti „kompeticione“ može da ima manuelni ili automatski menjač, koji je elegantno rešen sa četiri tastera na mestu gde bi trebalo da stoji palica. Međuosovinsko rastojanje omogućava ponašanje slično kartingu. Kočnice su, naravno, „brembo“.

Pokazivač brzine ispisan je u digitalnom formatu, ali adrenalin pumpa sat za merenje pritiska u turbini! U kabini se nije žalilo na aluminijumu, mada je glavni deo „opreme“ znak škorpije u sredini upravljača! Mesta pozadi, naravno, nema, osim u izuzetnim slučajevima. Bezbednost je veoma važna pa su svi pasivni i aktivni sigurnosni sistemi spakovani u serijsku opremu. „Abart“ košta oko 21.000 evra, plus dodatna oprema.

(izvor pravda/kurir foto fiat)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s